16 februari 2022
19:30

Irsta IF

Referat: IK Oden - Irsta IF

Träningsmatch på ett kylslaget Hamre IP, det var noll grader och en ishinna på konstgräset som gjorde det halkigt och svårspelat. Vi hade bollinnehavet i första halvlek men slarvade med passningsspelet, vilket Irsta utnyttjade med blixtsnabba kontringar. Dock slarvade de också i de avgörande momenten och Linus gjorde sin första kvalificerade räddning efter 20 minuter. Vi hade en boll i mål genom Erik men det blev bortdömt för offside, vilket såg korrekt ut.
Mållöst i paus.
1:a halvlek
6' Kontring av Irsta som avslutas med ett inlägg och ett halvvolley-skott som Linus räddar
20' Ny kontring av Irsta och ett bra inlägg samt avslut på volley och återigen räddar Linus skottet
26' Erik gör mål på ett instick men det blir bortdömt för offside
30' Stefan tappar boll i farligt läge, det uppstår friläge och ett mycket bra avslut men Linus kastar sig i sin fulla längd och räddar till hörna!
35' Eddie spelar fram Aziz som kommer fri med målvakten men placerar skottet utanför den bortre stolpen
38' Anton hittar Eddie som kommer fri med målvakten men pangar skottet över ribban
39' Gult kort på Albin för farlig tackling

I andra halvlek tog Irsta över efter att de gjort mål på en straffspark i inledningen.
De hade en period på 20 minuter när vi inte kom åt dem. Men försvaret spelade otroligt bra och släppte inte till några farliga lägen. Sista 20 minuterna kom vi tillbaka i matchen och hade fyra bra lägen att kvittera men det ville sig inte. Förlust med 0-1 var inte helt rättvist - matchen var jämn och oavgjort hade varit mest logiskt. Vi hade bra perioder i matchen men också dåliga, framförallt i sista tredjedelen slarvade vi bort många bra lägen.
10' Instick av Irsta och farligt skott som smiter tätt utanför
14' Irsta får straffspark efter att Oscar fällt en spelare, såg dock ganska billigt ut. 0-1 på straffspark.
25' Vi kommer till ett 3 mot 1 läge och Erik väljer att skjuta, ett bra skott som målvakten räddar till hörna. Kanske hade passning varit ett ännu bättre alternativ.
29' Irsta rensar på hörna och Hampus drar till på halvvolley, får en bra träff med härligt dyk men tyvärr går bollen utanför vänstra stolpen
30' Bollvinst i Irstas uppspelsfas och bollen går fram till Eddie som drar till ett stenhårt skott, tyvärr även denna gång tätt utanför
36' Inbytte Felipe hittar Erik som i sin tur passar fram Leo som kommer fri med målvakten som går ut modigt och räddar, annars mål där.

Vi lyfter framförallt försvarsspelet här - backlinjen var briljant ikväll men också riktigt bra hemjobb av mittfältet vid flera trillfällen. Till matchens lirare utser vi Keyse som dominerade på vänsterbacksposition och sedan gick in och spelade mittback sista 20 minuterna!